VOC Kampen bezoekt Den Haag

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN/DEN HAAG – Ze aten appeltaart in Dudok, kregen een rondleiding door de – helaas lege – Tweede Kamer, bezochten het Louwman Museum en vergaapten zich daar aan dure bolides. En ze kregen een driegangenmenu in Wassenaar. Voor 47 ondernemers van de ondernemersvereniging VOC Kampen, was het vrijdag de dertiende bijna als een ‘schoolreisje’. Maar Tweede Kamerlid Hilde Palland uit Kampen kregen ze niet te zien.

Circa vijf keer per jaar organiseert VOC Kampen momenten om elkaar als aangesloten ondernemers beter te leren kennen. Al jarenlang is het daarbij traditie om eens per jaar een dag samen op pad te gaan. VOC Kampen telt op dit moment meer dan 125 aangesloten leden.

Lunch en appeltaart

Vrijdag de dertiende vertrok de bus om 12.15 vanaf de Zambonistraat. ‘We gaan op schoolreis’, grapten ondernemers toen hen werd gevraagd om de bus in te gaan. Tijdens de tocht werd er traditioneel een broodjeslunch, verzorgd door Anne-Mieke van Eetkamer De Tijd, genuttigd. Gedurende de reis werden de onderlinge banden weer stevig aangehaald. Eenmaal in Den Haag wandelden de ondernemers door de binnenstad naar het Dudok. Daar ging het netwerken, onder het genot van hun befaamde appeltaart, gewoon verder.

Binnenhof

In twee groepen verdeeld kregen de 47 ondernemers aansluitend een rondleiding over het Binnenhof en bij de Tweede Kamer. Daar konden ze zelfs nog een glimp opvangen van de minister-president, die bij Nieuwsuur zijn wekelijkse persconferentie hield. In de Tweede Kamer leerden ze dat bodes via de mobiele telefoon met de Kamerleden communiceren en hen zo de laatste cijfers, noodzakelijk voor het debat in de Kamer, toespelen. ‘Daarom zitten ze dus zoveel op hun mobiel te kijken’, aldus de gids. ‘Niet omdat ze hun werk niet interessant vinden, en liever wat anders doen.’ Ook verbaasden de ondernemers zich erover dat de Nederlandse vlag die in de Tweede Kamer staat maar liefst 12.500 euro heeft gekost.

Auto’s en miljoenen

Aansluitend ging de groep, iets later dan gepland, naar het nabijgelegen Louwman Museum. Dit automuseum is, zelfs voor niet-autoliefhebbers – zoals ondergetekende, die als eerste een verzameling oude fietsen op de foto zette – zeer de moeite waard. Hier vind je meer dan tweehonderd auto’s; verschillende modellen vanaf 1887 tot nu. Van de allereerste ‘automobiel’ tot unieke Formule 1 wagens; van hybride koetsen (voortgedreven op elektriciteit en paardenkracht) tot unieke sportwagens waarvan er slechts één werd geproduceerd. Wie de geschiedenis en opkomst van de automobiel van begin tot eind wil zien, komt hier bijzonder goed aan zijn trekken. Bovendien spreekt de collectie, niet alleen vanwege de authentieke en bijzonder fraaie staat van de wagens, enorm tot de verbeelding. Auto-vakjournalisten schatten namelijk dat iedere wagen gemiddeld twee miljoen euro kost (!). De vrijwilliger die ons rondleidde gaf aan dat sommige wagens zeker veertig miljoen opbrengen ‘want er is altijd wel een oliesjeik die een dergelijk exemplaar in zijn verzameling wil’. Kom ik aan met mijn Batavus van 500 euro van Van Dijk Bikes…

Feestje

Aansluitend werd er door de VOC-leden gezellig en lekker gegeten in Restaurant De Landbouw in Wassenaar, waar een enkele ondernemer wel een beetje op hete kolen leek te zitten. Die wilde nog naar het feest van Van Dijk, dat diezelfde avond haar zestigjarige jubileum groots ging vieren. ‘Half elf thuis is half elf thuis’, zo klonk het aan tafel. Maar verloren tijd haal je niet in. Niet met een Formule 1 wagen uit Louwmans collectie, maar zeker niet met een volle touringcar. Dus waren we ‘pas’ om elf uur weer in Kampen. Dat was voor het merendeel geen enkel probleem. Tenslotte was het een bijzonder mooie en informatieve dag.

Share:

Author: Alex de Jong/Attest Communicatie

Tekstschrijver @ Attest Communicatie, Pers- en Publiciteitsbureau voor het MKB. Ik schrijf al je teksten. Vlot, helder en aansprekend. Informeer naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf via: alex@attestcommunicatie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *