Lichttotaal

De mens is niet gemaakt om de hele dag tussen vier muren te werken. Toch kan nu eenmaal niet iedereen in het plantsoen werken, stratenmaker of putjesschepper zijn. Bovendien, laten we eerlijk zijn: veel mensen ambiëren een dergelijke carrière ook helemaal niet. De een kan bijzonder goed straten, zit graag met zijn knieën in het zand en fluit graag. De ander heeft billen die gemaakt zijn voor de bureaustoel. Tenslotte is niet ieder mens hetzelfde. Gelukkig.

Maar toch… de bureaustoel zou voor het algehele welbevinden van het kantoorpersoneel veel beter in de buitenlucht, dan in een betonnen of bakstenen gebouw kunnen staan. Want daar is licht. En mensen hebben, net als alles wat leeft, nu eenmaal licht nodig.

Ik hoor u denken: ‘Ja, duh! Daarom hebben we verlichting uitgevonden’. De mens hoeft tenslotte – anders dan nog voordat de prehistorische mens vuur leerde maken – niet meer (een deel van de dag) in duisternis te leven. We hebben controle over ‘dag’ en ‘nacht’. Wij mensen maken de omstandigheden. Zo kwam Philips ooit met ‘het peertje’, hebben we ‘zingende’ TL-buizen voor als we ‘echt goed licht’ willen, en kennen we al weer geruime tijd halogeen- en LED-verlichting. De mens is inventief. Als we willen, gooien we het dag- en nachtritme gewoon om. Wij kunnen dat!

Dus ook in een kantoorgebouw is het net zo licht als overdag, buiten. Om efficiënt te kunnen werken (en heus niet om managers werk te verschaffen), staat de bureaustoel van een kantoorklerk dus binnen de vier muren van een bedrijf. Daar brandt licht. Dat is wel even wat anders dan die duistere grot uit de prehistorie. Eind goed, al goed?

Niet per se! Want waar we in kassen zorgen voor speciaal licht waardoor de gewassen beter en sneller groeien, vertroetelen we het merendeel van het in kantoor werkende personeel beduidend minder. Dat is jammer. Meer dan jammer. Het is een gemiste kans. Niet alleen voor het kantoorpersoneel, maar ook voor uw eigen organisatie. Want de verlichting in uw bedrijf kan beduidend beter, efficiënter en ook nog eens duurzamer.

Lichttotaal ontwikkelde speciaal voor kantoor namelijk een eigen lichtsysteem: IRIS. Het systeem van energiezuinige LED-verlichting kan eenvoudig in een systeemplafond worden geïntegreerd en biedt een bijzonder goed alternatief voor de slechte verlichting die nu doorgaans nog in kantoren hangt. Hoor ik u daar morren? ‘Slechte verlichting? Hoe komt hij er bij? Licht is toch licht?’ Zeker niet. Je hebt ‘licht’ en je hebt IRIS. Een wereld van verschil!

Omdat we snappen dat uw personeel niet massaal in het plantsoen kan werken, brengen we het plantsoen naar uw kantoor. IRIS is een speciaal – in eigen beheer – ontwikkeld verlichtingssysteem dat de ideale daglicht-omstandigheden naar het kantoor brengt. Geen kunstmatig licht, maar nagenoeg natuurlijk daglicht. Onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat onze verlichting het algeheel welbehagen en welbevinden van mensen in een kantooromgeving aanmerkelijk verbetert. Dat levert niet alleen gezonder en gemotiveerder personeel op, maar brengt u als bedrijf ook een fikse besparing. Dan hebben we het niet alleen over de directe energiebesparing door het toepassen van efficiëntere verlichting, maar ook over verlaagd ziekteverzuim en een hogere productiviteit; een omgeving waarin het duurzaam en prettiger is om in te werken. Dat is een win-win voor iedereen.

Wilt u weten wat wij met IRIS, maar ook met andere lichtoplossingen, voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Marcel Visser,
Lichttotaal