Heleen van den Bos Hypotheken

‘Elke dag maak ik mensen blij’

(Foto: BWPHOTO/Herman IJssel)

De Brug startte op 16 januari 2018 een nieuwe rubriek ‘Zakenvrouw in Beeld’, waarvoor Attest Communicatie/Alex de Jong de redactie verzorgt. Bijgaand de eerste publicatie in een reeks van zes:

‘Ik heb enorm veel plezier in mijn werk. Elke dag maak ik mensen blij,’ zegt ze. Daarom zou ze werken in haar eigen onderneming ook eigenlijk helemaal geen werk willen noemen. Heleen van den Bos runt inmiddels alweer zes jaar haar gelijknamige hypotheekkantoor. ‘De tijd gaat snel als je plezier hebt in de dingen die je doet.’ In een tijd waarin de woningmarkt volkomen op slot zat, besloot juist zij – in een door mannen gedomineerde wereld – voor zichzelf te beginnen.

Hypotheken; ze zitten in haar bloed. Op haar visitekaartje prijkt de titel FFP, met onder haar naam de toevoeging ‘Financieel Planner’. Want menigeen mag haar dan opzoeken vanwege de toevoeging ‘hypotheken’ in haar bedrijfsnaam, maar Heleen doet zoveel meer. Ze heeft tijdens haar loopbaan (o.a. Bondsspaarbank/SNS) zo’n beetje alle opleidingen op financieel gebied gevolgd die er waren. ‘Ik ben alleen geen accountant’, zegt ze met een brede glimlach.

Woondromen
Die lach zie je vaak. Niet alleen is dit een vrouw die leeft voor haar werk (‘ik help andere mensen hun woondromen te vervullen’), het is bovendien een vrouw die zichtbaar plezier heeft in de dingen die ze doet. Dat plezier werkt aanstekelijk. Een ieder die haar kantoor binnenkomt voelt zich er thuis. Dit alles is Heleen. Een kantoor waar het gezellig toeven is. ‘Mensen leggen hier hun hele financiële hebben en houden neer, dus dan moet je je wel op je gemak voelen. Ik heb hele families als klant, dus ik moet wel iets goed doen,’ klinkt het gekscherend.

Vooroordeel
‘In mijn vak heeft een vrouw duidelijk een pre. Ik merk in de praktijk dat er een vooroordeel is over mannen. Zij worden ten onrechte gezien als ‘snelle verkoper’. Dat is een mooi bijkomend voordeel voor ons’, vertelt Heleen goedlachs. ‘Waar mijn klanten vooral blij mee zijn is dat ze een adviseur treffen die op begrijpelijke wijze over hypotheken kan vertellen.’ In alles stelt ze de klant centraal. Heleen geeft altijd net ‘dat beetje extra’. Tijd, aandacht, persoonlijkheid en een stukje – ongevraagd – advies. In alles bewijst ze haar meerwaarde als adviseur en dat uit zich in de nog steeds groeiende schare klanten.

Naam: Heleen van den Bos | Woonplaats: Kampen

Bedrijf: Heleen van den Bos Hypotheken

Website: www.heleenvandenbos.nl

Onderneemster sinds: 2012

Waarom ik onderneemster werd: In het verleden hebben mensen in mijn omgeving mij regelmatig gevraagd waarom ik niet voor mezelf ging beginnen. Aanvankelijk wilde ik dat niet, maar eind 2011 heb ik toch besloten deze uitdaging aan te gaan. Vooral omdat ik nu eindelijk vanuit mijn eigen visie dit vak kan uitoefenen; op de manier die helemaal bij mij past.

Wat de meeste mensen niet van mij weten: Ik houd niet van chocolade.